Newsletter

Šetření s komfortem

Automatizace domu vyvolává představu luxusu spojeného s vysokými cenami. Kromě zlepšení komfortu bydlení a hračky pro milovníky nových technologií nic více nepřináší. Omyl! Pořízení automatizované domácnosti už nemusí představovat nedostupnou investici. A navíc s chytrým bydlením se ušetří na energiích. Jak?

Šetření s komfortem

HDL Automation s.r.o. nabízí sdružený modul, který jednoduše přemění dům v inteligentní dům. Jde o kombinovaný modul, jenž nahradí až 5 jiných: modul ethernetové brány, modul výkonových relé, modul stmívače, modul ovládání závěsů, modul k připojení klasických spínačů a okenních a dveřních kontaktů. Jinými slovy, jedná se o multifunkční prvek schopný ovládat celý byt či menší dům. Stále ale zůstáváme u stavebnicového systému značky Buspro, takže pokud časem systém nepokryje všechny požadované funkce, stačí dokoupit další prvek. Žádná centrální jednotka, která by se musela znovu programovat.

MHRCU-433-(1).jpgSystém rovněž umožňuje nastavení automatických akcí v závislosti na čase a vstupech ze senzorů. A zde se dostáváme k často diskutované problematice úspor. Asi není potřeba zmiňovat základní výhodu automatizace vytápění, že se topí, kdy je potřeba, v místnostech, kde je potřeba a aby bylo dosaženo nastavené tepelné pohody. Co více? Lze uvést jednoduchý příklad, světlo se po opuštění místnosti samo vypne nebo žaluzie se řídí polohou slunce, aby v zimě podpořily vytápění nebo v létě včasným zastíněním snížily teplotu a omezily tak potřebu klimatizace.

wallapp-poster-07-(1).jpg
Uvedené funkce mohou být ovládány automaticky, např. řízení osvětlení podle venkovního svitu nebo uživatelem, a to nástěnnými ovládacími prvky či z mobilního telefonu odkudkoliv. Oblíbené bývají nastavené scény, kdy se např. stiskem jednoho tlačítka spánek, vypnou světla, zatáhnou žaluzie, vypnou vybrané spotřebiče a zapne se alarm. Přes aplikaci lze nahlížet stav každého pokoje, na dálku ho řídit, např. vypnout zapomenuté světlo prázdného pokoje nebo předem nastavit klimatizaci. A zase se šetří energie.
HDL-ON-pokoj-(1).jpg
Fakt, že sdružený modul nahradí až 5 jiných modulů, se významně projeví nejen v jednodušší instalaci, ale zejména v pořizovací ceně automatizace domácnosti, která se stává dostupnou a využitelnou i v běžných bytech.