Newsletter

Inspirace pro investory do nemovitostí

Koupit nebo vybudovat nemovitost je jedna věc. Jak ale docílit, aby se chovala energeticky úsporně a zároveň uživatelsky komfortně? Jednou z možností je automatizace budov a nerozhoduje, zda máte ve svém investičním hledáčku zájem o bydlení či objekt pro podnikání.

Inspirace pro investory do nemovitostí

Zákaznické centrum rodinného pivovaru Bernard v Humpolci - řízení osvětlení a stínění

Pojem Smart Building, chytrá domácnost nebo také systémová elektroinstalace se stalo buzzword mnoha prezentací. Kromě toho, že uživatel se cítí být technologicky na výši, by neměl být opomenut hlavní přínos automatizace budov, a to je začlenění různých systémů (osvětlení, vytápění, stínění, zabezpečení, …) do jednoho. Výsledkem je systém, který v mnoha případech pracuje automaticky a efektivně propojuje různé funkce budovy (natočení žaluzií dle slunečního svitu, aby se využila sluneční energie nebo naopak utlumila a ušetřilo se za klimatizaci). Správce budovy jen dohlíží a mění vstupní parametry. Eliminují se takto zásahy ostatních uživatelIů, což ocení např. facility manager větší administrativní budovy.

Systémů je na trhu řada, a proto je výhodné zvolit mezinárodní standard KNX, který podporuje více výrobců a jednotlivé prvky elektroinstalace jsou vzájemně nahraditelné. Dosáhnete tak na široké portfolio výrobků a nejste závislý na jednom dodavateli. Přesto zkuste začít s HDL Automation s.r.o., kde získáte technickou podporu a osobní konzultaci vašich projektů, dále pomoc při jejich realizaci a rovněž během záruční doby.