Newsletter

Požadavky uživatelů versus elektroinstalatérů

Chytrá domácnost přináší mnoho výhod. Jinak je vnímají uživatelé a jiné nároky při výběru značky mají elektroinstalatéři. Více odhalí výsledky průzkumu.

Požadavky uživatelů versus elektroinstalatérů

Graf č. 1 ukazuje, která kritéria hrají primární roli v rozhodování majitelů nemovitostí ohledně chytré domácnosti – veletrh FOR ARCH.

Automatické, dálkové, ale hlavně jednoduché a intuitivní ovládání elektrických spotřebičů a ostatních systémů v domě usnadňuje jeho obyvatelům život. Představte si, že se vrátíte z práce a automaticky se rozsvítí v předsíni, přivítá vás vaše oblíbená hudba a obývací pokoj je již s předstihem vytopen na příjemnou teplotu. Televize se naladí na nastavený program a zapne se kávovar. Nemám zrovna náladu. Stiskem jednoho tlačítka vypnu přístroje a rozsvítím si v koupelně a ložnici světelnou scénu pro uložení se ke spánku.

Vraťme se nazpátek k počátečním úvahám a rozhodování majitele rodinného domu či bytu. Jejich kritéria pro volbu inteligentní elektroinstalace ve srovnání s projektanty, elektroinstalatéry mohou být odlišná. Společnost HDL Automation s.r.o. využila pražského veletrhu FOR ARCH 2016 a podobně jako na veletrhu AMPER 2017 v Brně provedla s návštěvníky své expozice průzkum potřeb a názorů. Některá kritéria se téměř shodují, viz graf č. 1. a č. 2. Koncové uživatele zajímá především spolehlivost, možnost propojení s již stávajícími systémy a spotřebiči v domě a jednoduchost ovládání. Realizační firma mimo to klade důraz na jednoduchost instalace, programování, ale i cenu a vzhled, neboť právě projektanti a elektroinstalatéři jsou v přímém kontaktu se zákazníkem a řeší náklady, funkčnost a design celého projektu.

Zajímavé byly i odpovědi na otázku „K čemu je chytrá domácnost dobrá?“ viz graf č. 3.

Na přání zákazníků reaguje společnost HDL Automation s.r.o. svým prodejním programem. Výrobky pokrývají škálu automatizačního vybavení budov od nástěnných ovladačů, senzorů, přes vícekanálová relé a stmívače, pohony žaluzií, audio, topení a bezpečnostní systém, až po připojení elektrospotřebičů, CCTV, ovládání přes internet a další. Specialitou značky HDL jsou nástěnné dotykové ovladače v designovém skleněném provedení s podsvíceným displejem. O kvalitě výrobků pro domovní automatizaci značky HDL svědčí řada prestižních referencí v Evropě i ve světě a více než třicetiletá historie firmy.

Graf č. 1 ukazuje, která kritéria hrají primární roli v rozhodování majitelů nemovitostí ohledně chytré domácnosti – veletrh FOR ARCH

graf1.png
 

 

Graf č. 2 ukazuje, která kritéria hrají primární roli v rozhodování elektroinstalačních firem ohledně chytré domácnosti – veletrh AMPER.
graf2.png
 

Graf č. 3 ukazuje, co si majitelé nemovitostí myslí o chytré domácnosti – veletrh FOR ARCH

graf3.png