Newsletter

Jsem chytrá domácnost a chtěla bych vám pomáhat

Tak takhle chytrá domácnost ještě nepracuje, ale blíží se k tomu mílovými kroky. Dokáže ledacos, avšak stále se chová jen dle vašich požadavků a zadaných limitů. Nevíte si někdy rady, co vlastně od ní očekávat? S tím vám pomůžeme a nastavíme systém tak, abyste se cítili pohodlně, spokojeně, zároveň žili zdravě a ušetřili na energiích.

Jsem chytrá domácnost a chtěla bych vám pomáhat

Pro názornost stačí pár příkladů, co vše lze automatizovat a s jakým výsledkem.

Můžeme začít efektivním ovládáním klimatizace, vytápění a stínění za účelem úspory energií. Zabezpečovací systémy ve spojení s řízeným osvětlením simulují přítomnost v domě ve chvíli, kdy jste na dovolené. Přispívají tak k výraznému zabezpečení nemovitosti. Časově nastavené zavlažovače se postarají o stále zelený trávník. Automatické nastavení světelné scény v kombinaci se zatažením žaluzií či závěsů při zapnutí televize navodí příjemnou atmosféru. Odešli jste z domu, ale zapomněli jste zhasnout nebo vypnout žehličku? Nevadí. Vše vyřešíte z pohodlí své kanceláře nebo se o to postará Vaše chytrá domácnost sama, když vyhodnotí, že v domě nikdo není. Příjemné a časově úsporné je rovněž otvírání garážových vrat při vašem příjezdu a jejich automatické zavření po vjezdu do garáže.

shutterstock_233751859.jpg

Asi není potřeba zdůrazňovat základní a v dnešní době neustále skloňovanou výhodu automatizace vytápění, že se topí, kdy je potřeba, v místnostech, kde je potřeba, aby bylo dosaženo nastavené tepelné pohody. Jak více ušetřit? Lze uvést jednoduchý příklad, světlo se po opuštění místnosti samo vypne nebo žaluzie se řídí polohou slunce, aby v zimě podpořily vytápění nebo v létě včasným zastíněním snížily teplotu a omezily tak potřebu klimatizace.

wallapp-poster-08-(1).jpg

Uvedené funkce mohou být ovládány automaticky nebo uživatelem, a to nástěnnými ovládacími prvky či z mobilního telefonu odkudkoliv. Oblíbené bývají již zmíněné nastavené scény, kdy se např. stiskem jednoho tlačítka spánek, vypnou světla, zatáhnou žaluzie, vypnou vybrané spotřebiče a zapne se alarm. Přes aplikaci lze nahlížet stav každého pokoje, na dálku ho řídit, např. vypnout zapomenuté světlo prázdného pokoje nebo předem nastavit topení. A zase jste u úspory energií.

Aplikace-HDL-ON-na-ceste.png

Teď už v kostce víte, co od chytré domácnosti čekat. Přesto je tu řada dalších možností, a proto nabízíme zdarma odborné konzultace nejenom pro vás, ale třeba i pro vašeho projektanta a architekta, aby se systém automatizace promítl již do projektu. Budete připraveni a ušetříte si případné vícenáklady. Obraťte se na nás.