Newsletter

Chytrá domácnost

Pojem chytrá domácnost může v představách mnohých z nás znamenat diametrálně odlišné věci. Pokusíme se vám přiblížit, co vše může být v tomto slovním spojení zahrnuto, co spadá do oblasti chytré domácnosti a hlavně jaké výhody to přináší.

Chytrá domácnost

Můžeme začít automatickým ovládáním elektrických spotřebičů, jako jsou pračky a myčky, které se zapínají ve chvíli nízkého tarifu elektrické energie a šetří tak finanční prostředky. Efektivní ovládání a kombinace klimatizace, vytápění a stínění přináší výraznou finanční úsporu a komfort. Zabezpečovací systémy ve spojení s řízeným osvětlením simulují přítomnost v domě ve chvíli, kdy jste na dovolené. Přispívají tak k výraznému zabezpečení nemovitosti. Automatické nastavení světelné scény při zapnutí televize navodí příjemnou atmosféru.

f2.png
 

Odešli jste z domu, ale zapomněli jste zhasnout. Nevadí. Vše vyřešíte z pohodlí své kanceláře nebo se o to postará Vaše chytrá domácnost sama, když vyhodnotí, že v domě nikdo není. Vše zmíněné, ale i spoustu dalšího vám poskytne chytrá domácnost.

f3.jpg


Velikým přínosem je, že získáváte přehled, co se doma děje, i když jste mimo domov a to díky mobilnímu telefonu a všudypřítomnému internetovému připojení. Získáváte nad domem kontrolu, můžete vzdáleně ovládat spotřebiče, světla, žaluzie a vytápění. Vše vede ke zvýšení komfortu, ochraně investic a finančním úsporám.

f4.jpg

Chytré bydlení od společnosti HDL Automation řeší všechny výše uvedené oblasti. Přidanou hodnotou je navíc velmi vydařený design ovládacích panelů s kvalitním provedením, které obohatí každý interiér.

f5.jpg

Mít chytrou domácnost neznamená nutnost nepředstavitelně vysoké investice. Systém od HDL se skládá z modulů, které jsou určeny pro konkrétní oblasti, jako je například osvětlení, vytápění a klimatizace, ovládání žaluzií, zabezpečení, atd. Systém může být postupně rozšiřován. Není podmínkou stavět nový dům, abyste si mohli pořídit chytrou domácnost. HDL má řešení pro stávající budovy bez nutnosti rekonstrukce.

Spínací akční členy - relé

Spínací akční členy - relé

Stmívací akční členy

Stmívací akční členy

 
Ovladač pro vytápění, klimatizaci
Ovladač pro vytápění, klimatizaci